חברים וחברות יקרים

פגרת הקיץ הסתיימה לה והשבוע פתחנו את מושב החורף של הכנסת ה-20.

ישראל ו"המחנה הציוני" מתמודדים בימים אלו עם אתגרים רבים ומורכבים. 

בניוזלטר הזה אציג בפניכם את מקצת מהנושאים בהם עסקתי בפגרה, ואת הנושאים המרכזיים בהם אתמקד במושב הנוכחי.
אמשיך גם במושב הכנסת הזה לפעול ולקדם חוקים ונושאים לטובת החקלאות, ההתיישבות, המרחב הכפרי ואזרחי המדינה כולם.

בברכת שבת שלום ובידידות,
ח"כ איתן ברושי והצוות.


עוטף עזה, הדרום וקו העימות

- המצב הביטחוני עימו מתמודדים תושבי עוטף עזה, שדרות והדרום כולו הגיע לנקודת רתיחה. חודשים ארוכים שבלוני התבערה מתעופפים ושורפים את שדות החקלאים ולממשלה אין תשובות. לפני מספר ימים שוגרו טילים לאזור באר שבע ולאזור המרכז. אנו נותנים גיבוי מלא לממשלה ולכוחות הביטחון כדי להחזיר את השקט לתושבי עוטף עזה והדרום. מוזמנים לצפות בתגובתי המלאה ובדבריי בנושא כפי ששודרו בערוץ 20.

- ערכתי לפני מספר שבועות ביקור חשוב במועצות האזוריות אשכול ושער הנגב אשר בעוטף עזה. הביקור התמקד בשגרת החיים של התושבים, בסוגיות הבטחון, התעסוקה והחקלאות. מוזמנים לקרוא בהרחבה בלחיצה על הקישור כאן.

- בימים הקרובים אעלה לדיון דחוף בכנסת את נושא האפליה בין ערים למועצות האזוריות בהטבות המס ומפת העדיפות הלאומית. מפת העדיפות הלאומית הנוכחית מכילה גם ערים, מועצות מקומיות ומועצות אזוריות, אולם לגביהן יש התייחסות שונה. בערים, במידה וחלק מתושביהן נמצאים בתחום קו העימות, ההטבות חלות על כל תושבי העיר, גם אם הם רחוקים מרחק רב מקו העימות. לעומת זאת, במקרה של מועצות אזוריות, גם אם מרבית היישובים בהן נמצאים בתחום קו העימות, ההטבות והתנאים לא חלים על כל היתר. חשוב להבין כי במציאות של מועצה אזורית בקו העימות, גם היישובים בתחומן שנמצאים מחוץ להגדרת קו העימות, מתנהלים בתוך מערכות החיים המתקיימות בתוך קו העימות לרבות ביה"ס, קופ"ח, מרכזים מסחריים, שירותים מוניציפאליים ועוד. את האפליה הזו יש להפסיק !

 


הסוגייה המדינית בטחונית

- בשבוע הבא, לאחר חודשים ארוכים בהם הימין ניסה לדחות את הדיון, יערך ביוזמתי דיון בוועדת הכנסת בנושא הלבנת המאחזים הלא חוקיים ביהודה ושומרון. הממשלה, באמצעות צעד זה וצעדים נוספים, מובילה אותנו לעבר חלום הבלהות של מדינה דו לאומית שתהיה לא יהודית, לא דמוקרטית ולא בטוחה. גם אם התנאים הנוכחיים לא מאפשרים זאת, יש לשמר את חזון שתי המדינות ולא לסכל יוזמה זו באמצעות הלבנת מאחזים ובנייה מחוץ לגושי ההתיישבות. 
השבוע, בפתחו של מושב החורף, נערך דיון חשוב בהשתתפותי בוועדת הפנים של הכנסת בנושא המבנים הלא מוסדרים ביהודה ושומרון, לרבות על אדמות פלסטיניות פרטיות. בעיית הבנייה ביהודה ושומרון היא לא רק הבנייה הבלתי חוקית, אלא בעיקר הבנייה החוקית בהיקפים גדולים מחוץ לגושי ההתיישבות. מוזמנים לצפות בדבריי מהוועדה בלחיצה על הקישור.

- מפלגת העבודה והמחנה הציוני חייבים לחזור ולהניף את הדגל המדיני-בטחוני לצד זה החברתי-כלכלי. זהו נושא המאמר שלי שפורסם בשבוע שעבר בעיתון ישראל היום ומצורף כאן לעיונכם. כפי שעשיתי לאורך הקדנציה, אמשיך לעסוק, להדגיש ולהניף את הדגל המדיני-בטחוני.


 

חקלאות ומים

החקלאות הישראלית, לצד הישגים מרשימים, ממשיכה להתמודד עם קשיים רבים, עם קיצוצים ועם פשיעה חקלאית שאינה גוועת.

הועידה להצלת החקלאות הישראלית אותה ארגנה עדנה זיו ובה השתתפתי השבוע, ועידה שכללה גם תערוכה מרשימה בהשתתפותם של 8000 חקלאים, הציגה מצד אחד את עוצמתה וגאוותה של החקלאות הישראלית, אך מצד שני נשמעו גם תחושותיהם של החקלאים על המצב הלא פשוט של החקלאות בישראל. אמרתי בוועידה שעל מנת לצלוח את כל המשברים והקשיים- בתחומי המים, העובדים הזרים, הייבוא ועוד, ישנם מספר תנאים שצריכים להתקיים: ששר החקלאות ומנכ"ל משרדו יהיו אנשי ההתיישבות המחוברים לחקלאות, שתהיה להם גישה וקשר ישיר לשר האוצר ולראש הממשלה ושלשכת השר תהווה את מקור הסמכות והאחריות בקרב כל הארגונים. כך היה כאשר הייתי עוזרו של שר החקלאות בממשלת רבין השניה. לצערי, זה לא המצב היום. כיו"ר השדולה החקלאית בכנסת, אמשיך לפעול למען החקלאות והחקלאים. אני מודה ליו"ר המועצה האזורית גלבוע, עובד נור, שהרעיף עלי מילים חמות בנאומו בוועידה. מוזמנים לצפות בדבריו.

חוק החקלאות אותו יזמתי עוסק בעיגון מעמדה הלאומי של החקלאות בחקיקה, ומבקש להבטיח את התנאים שיאפשרו אספקה זמינה של תוצרת חקלאית מקומית וביטחון תזונתי, שיקדמו מחקר, פיתוח וחדשנות חקלאית, ושיקנו ביטחון וודאות לחקלאי באשר לזמינותם העתידית של אמצעי הייצור הדרושים לו. במושב הכנסת הנוכחי אמשיך לקדם את החוק.

החוק לעידוד השקעות הון בחקלאות, ביוזמת יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני וביוזמתי, חוק שעבר בקריאה טרומית, עושה הקבלה בין ההטבות הניתנות לתעשייה לאלו הניתנות לחקלאות. מטרתו של החוק היא לעודד השקעות הון בחקלאות, לשם פיתוח וביסוס החקלאות כאמצעי לחיזוק ההתיישבות והביטחון התזונתי והלאומי של תושבי המדינה. במושב הקרוב אקדם את החוק בוועדות הכנסת עד להשלמתו הסופית.

- לפני מספר שבועות התרחש אירוע של פשיעה חקלאית, אירוע בו הוצת לול במושב בית הלחם הגלילית שבעמק יזרעאל. צפו בדיווח מהאירוע, בתגובתי ובתמונה הלא פשוטה מהמקום בלחיצה כאן.

- סוגיית ניהול משבר משק המים ממשיכה להדיר שינה מהחקלאים, כאשר הגזירה החדשה המרחפת היא כוונת רשות המים לקצץ במכסות המים לשנת 2019. צפו בתגובתי לנושא.

- כיו"ר השדולה החקלאית בכנסת, השתתפתי בחול המועד סוכות באירוע מרשים בקריה החקלאית בבית דגן. באירוע הוצגה תוצרת חקלאית על שלל תפארתה, משלל הענפים: פרחים, פירות וירקות, דגים, חלב, קנאביס רפואי ועוד. 
פעם נוספת הוכח כמה החקלאות הישראלית, על שלל מרכיביה, חשובה ותורמת למדינת ישראל. מוזמנים לצפות בפוסט המלא בלחיצה כאן.


התעשייה המקומית

-  דמי הטיפול הארגוניים: זמן רב אני מלווה את נושא זה. מדובר במס נוסף אשר מבקשים להטיל ארגוני התעשייה הגדולים על העסקים הקטנים, הבינוניים ועל אלו במגזר הכפרי אשר זכאים לפטור מפאת חברותם בארגונים אחרים. כלומר, ארגוני התעשייה ביקשו להטיל לדוגמא, מס נוסף על חקלאים החברים בהתאחדות חקלאי ישראל המשלמים להתאחדות את דמי הטיפול הארגוניים, או על עסקים בקיבוצים שמשלמים דמי חבר לתנועה הקיבוצית.
השתתפתי לפני מספר ימים בדיון נוסף בנושא בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת, בסופו  נקבע שהתקנות אותן מבקשים להכיל ארגוני התעשייה הללו, לשם הגדלת הכנסותיהם, לא יחולו על העסקים במגזר ההתיישבותי הנמצאים תחת ארגון גג כזה או אחר. קביעה זו מאשררת את המצב הקיים ומונעת הטלת מיסים נוספים על החקלאים ועל בעלי עסקים קטנים ובינוניים המתמודדים גם ככה עם מציאות לא פשוטה. 

אני מברך על ההחלטה אשר מעבירה מסר שבראש סדר העדיפויות נמצאים היצרנים ובעלי העסקים הקטנים הבינוניים, ולא ארגוני המעסיקים.

- ענף המלט: מלט הוא מוצר אסטרטגי לקיומה ובטחונה של מדינת ישראל ויש להבטיח את המשך ייצור המלט בישראל. ייבוא פרוע של מלט הוא איום על עתידה של המדינה ועל פרנסתם של עובדים רבים. ביוזמתי, הנושא יעלה בימים הקרובים לדיון מיוחד בועדת הכספים של הכנסת. מוזמנים לקרוא בהרחבה אודות הסיורים שערכתי במפעלים שונים ברחבי הארץ בלחיצה על הקישור.

- היטל על העסקת עובדים זרים: העסקת העובדים הזרים- בחקלאות, בתעשייה, בבניין, בתיירות ובשאר ענפי המשק היא אילוץ ופרך, לא אידיאולוגיה. צפו בדבריי בדיון שנערך בנושא השבוע בוועדת הכספים של הכנסת.


סוגיות מרכזיות נוספות על סדר היום 

- הבנייה בקיבוצים: הדיון שיזמתי בכנסת לפני מספר שבועות בנושא הבנייה בקיבוצים, בדגש על אי יישום חלופת האגודה, ופסיקת בג"צ בהקשר של קיבוץ גבים, נתנו רוח גבית למאבק הארוך שאנו מנהלים בנושא. בעניין זה ובנושאים אחרים, נפגשתי השבוע עם עדיאל שימרון, ראש מנהל מקרקעי ישראל. העליתי בפניו את טענתם של קיבוצים רבים שהם לא יכולים לקבל החלטה על שיוך מהסיבה של חוסר הוודאות לגבי חלופת האגודה. המנהל טוען שצוות לבחינת חלופת האגודה יפרסם את המסקנות בסוף 2018 על כל החלופה והמועצה תקבל החלטה בהמשך לכך. אמשיך ללוות את הנושא ולעמוד על כך שחלופת האגודה, אותה יזמתי בתפקידי כמזכיר התנועה הקיבוצית, תיושם כלשונה.

 

- פעילות במגזר הלא היהודי: אני רואה בנושא הקשרים בין המגזר היהודי לזה הלא יהודי חשיבות עליונה לחיינו המשותפים בארץ. מוטלת על כולנו החובה לנהל שיח מכובד ולהדגיש את המכנה המשותף הרחב בינינו. אמשיך לשמור על קשר עם התושבים ועם ההנהגות במגזר, ולקדם שיח פתוח שיחזק את הדו קיום בישראל. מוזמנים לקרוא בהרחבה אודות אחד הביקורים שערכתי.

- פתיחת שנת הלימודים במוסדות האקדמיים: אני רוצה לאחל ללמעלה מ-300,000 הסטודנטים שלנו שנת לימודים פורייה,מעצימה ומעשירה. השכלה גבוהה היא המפתח לצמצום הפערים בחברה הישראלית וליצירת מדינה מתקדמת ומתפתחת. 
השבוע התפרסם סקר אותו ערכה התאחדות הסטודנטים הארצית. המרכז האקדמי רופין, אשר בעמק חפר, זכה במקום הראשון בסקר בנושא איכות ההוראה ושביעות הרצון הכללית של הסטודנטים, זו השנה השנייה ברציפות. ברכות לנשיאת רופין, פרופסור גליה צבר ולצוותי ההנהלה, ההוראה והמנהלה. הזכרתי בדבריי במליאת הכנסת גם את אנגווץ' וואסה ז"ל, תושבת נתניה שנרצחה השבוע על ידי בעלה והייתה בוגרת שני תארים מהמרכז האקדמי רופין. יהי זכרה ברוך.  מוזמנים לצפות בדבריי בלחיצה על הקישור.