חברות וחברים יקרים, 

חשש כבד לדמוקרטיה, שליש משופטי בית המשפט העליון הודחו, כולל הנשיאה. איפה - בפולין. נשמע לכם מוכר? אל תטעו זה לא מופרך, שיום אחד גם אנו נתעורר ונגלה שהערכים, הדמוקרטיה ושלטון החוק, שהם מאדני החברה הישראלית, נרמסו!

מה שמתחיל בהחלשת מערכת המשפט, ממשיך בדה לגיטימציה לשופטי בג״צ, מתקפה על מערכת אכיפת החוק וניסיון להשתלט על היועצים המשפטיים - סופו להגיע לרמיסת שלטון החוק. הדמוקרטיה שלנו בסכנה. טיבם וטבעם של תהליכים מסוג זה שהם מתרחשים אט אט, בתהליך הולך ומסלים ורוב הציבור אינו מודע למשמעות. חוק הלאום, שעולה שוב לסדר היום, פוגע בערכי מגילת העצמאות ובהיותנו מדינת הלאום של העם היהודי, יהודית ודמוקרטית. בימים בהם פוקדות אותנו רעידות אדמה, גם הקרקע תחת הדמוקרטיה ושלטון החוק רועדת. אתם יודעים עד כמה אני מחויבת לשמירה על כל מה שאנו מאמינים בו, אמשיך להוביל את המאבק שלנו למען עתידה וצביונה של המדינה. 

שלכם ולמענכם, 

רויטל.
 

הצעת חוק שיזמתי: מועמד תחת חקירה פלילית לא ירכיב ממשלה

מדינת ישראל תימצא בקרוב בעיצומה של מערכת בחירות, כאשר אחד המועמדים לראשות הממשלה מצוי תחת חקירות. 

למותר לציין כי הרכבת הממשלה על ידי מועמד שמצוי בחקירות (בעבירה מסוג פשע), מסכנת את יציבות המערכת השלטונית, גורמת לכך שראש הממשלה עוסק בענייניו ובחקירות במקום בענייני המדינה וחשוב מכל, פוגעת במערכת הנורמות המוסריות והערכיות המצופות מנבחרי ציבור. הצעת החוק שיזמתי קובעת שנשיא המדינה לא יטיל את הרכבת הממשלה על מועמד תחת חקירות, ובמקומו ירכיב הממשלה ממלא מקומו או הבא בתור ברשימה. לכשיסתיימו ענייניו המשפטיים, יוכל המועמד לחזור לתפקידו. יצאנו לרחוב ושאלנו את הציבור, באופן אקראי, אם מועמד תחת חקירות יכול להרכיב ממשלה. התשובה של הרוב, הכמעט מוחלט, היתה חד משמעית שלא. מטרתה של הצעת החוק היא בין היתר לעלות את הנושא למודעות הציבור ולגרום לו להפנים את האבסורד שבעניין. 

לצפיה סרטון לחצו על התמונה 

לקריאת הכתבה באתר ״מעריב״ לחצו על התמונה 

להאזנה לראיון עמי ברדיו חיפה לחצו על התמונה 

 

חוק הגיוס- עוד החמצה לשינוי חברתי

זה לא ״חוק השוויון בנטל״ זה ״חוק האי שוויון בנטל״. אנחנו מחמיצים פה הזדמנות נדירה לשינוי חברתי. זה לא הגיוני שמחצית מאזחי מדינת ישראל לא תורמים לחברה בשירות לאומי או שירות צבאי. כל אזרח חייב להתבגר עם תרומה לחברה, בפועל רק 53% עשו שירות לאומי או צבאי. עוד הזדמנות של החברה הישראלית שאנחנו מחמיצים. שלא נדבר על על ההחמצה האופוזיציונית כאשר סיעת ״יש עתיד״ התגייסה לסייע לממשלת נתניהו כדי להעביר חוק גיוס שהוא ״מתנה״ לחרדים. ככה לא עובדת אופוזיציה והנסיונות שלהם לטעון שמדובר באותו חוק שהם העבירו כבר הוכחו כמופרכים. החוק עבר בקריאה ראשונה נמשיך להיאבק בו בוועדה המיוחדת שהוקמה.  

לצפיה בתכנית הבוקר לחצו על התמונה 

להאזנה לראיון עמי לחצו על התמונה 

לצפיה בדבריי במליאה לחצו על התמונה 

 

מייצגת את הכנסת- טקס האזכרה לחללי מבצע ״צוק איתן״

ארבע שנים חלפו מאז ״מבצע צוק איתן״ והכאב על 68 ממיטב בנינו שנפלו במבצע ועל שישה אזרחים שנהרגו, עדיין מדמם. עבור המשפחות השכולות היקרות, שפגשתי בטקס, בהיכל הזכרון, הזמן עמד מלכת. כל שנה אני מגיעה לטקס והשנה כסגנית יו״ר ייצגתי את הכנסת. טקסי זכרון הם כואבים ועצובים, אך לטקס של מבצע ״צוק איתן״ יש משמעות נוספת עבורי, תזכורת לרגע הזה במבצע בו החלטתי להיכנס לפוליטיקה. זה היה אז, אי שם בעיצומו של המבצע כשקבלתי את ההחלטה להיות במקום שבו מקבלים את ההחלטות. בצל המתיחות בדרום וטרור העפיפונים התייחדנו עם הבנים שלא ישובו ועם מחויבות לעשות הכל להשיב את הדר גולדין ז״ל ואורון שאול ז״ל. 

 

חוק היועמ״שים- תמרור אזהרה לשלטון החוק

חיסול שלטון החוק והדמוקרטיה הוא יעד אותו שמה לה כמטרה הממשלה הנוכחית. זה התחיל בוועדה לשינוי שופטים בנסיונות לשנות את אופיה של מערכת המשפט וכעת הגיע השלב הבא מינוי יועצים משפטיים פוליטיים מטעם השר. ״חוק היועמ״שים״ משנה את שיטת מינוי היועץ המשפטי של השר, כך שתהייה לו השפעה על הבחירה. בעטיפה של אידאולוגיה מנסים בקואליציה להפוך את היועצים המשפטיים לחיילים של השרים. לא כפיפות לחוק -אלא כפיפות לשר. יועץ משפטי אמור ליישם את מדיניות השר כל עוד היא במסגרת החוק. ברור אם כך, למה כל כך חשוב להם להכניס פוליטיזציה ליועצים המשפטיים שלהם. הם רוצים להעביר חקיקה אנטי חוקתית ואנטי דמוקרטית בלי שהיועצים המשפטיים יפריעו להם. רק לאחרונה נחשפנו לשיחותיה של היועצת המשפטית במשרד ראש הממשלה, עו״ד שלומית ברנע פרגו ולמדנו תחת איזה לחץ עלולים היועצים להימצא. תארו לעצמכם איך זה יראה אם הם ימונו על ידי השר.

לי, ברמה האישית היה קשה מאוד לשמוע את שופט העליון בדימוס, השופט זמיר, שהתייצב בוועדת חוקה ודיבר מדם ליבו על הסכנה שיש בחוק לשלטון החוק. ובלשונו- ״פסקת ההתגברות זה כלום לעומת החוק הזה״. הוא נלחם על ביתו- מערכת המשפט ואני אמשיך להילחם למעננו על עצמאות המערכת המשפטית. 

לצפייה בראיון עמי בתכנית הבוקר לחצו על התמונה 

להאזנה לראיון עמי בגל״צ עם גלית אלשטיין לחצו על התמונה

לקריאת הכתבה המלאה בגלובס לחצו על התמונה

לצפייה בראיון עמי ב׳לילה טוב ישראל׳ לחצו על התמונה 

 

כנס בינלאומי שיזמתי- התמודדות המחוקק עם מעצמות הרשת 

לפני כשנה במהלך ביקור רשמי עם יו״ר הכנסת יולי אדלשטיין בפרלמנט בסלובקיה, עלה שוב ושוב בפגישותינו הקושי בהתמודדות המחוקק עם מעצמות הרשת והמרחב הווירטואלי. לכן, כיו״ר השדולה למרחב הווירטואלי בכנסת, יזמתי כנס משותף, עם יו״ר הפרלמנט אנדרי דנקו בסלובקיה. לראשונה, מומחים ומחוקקים מ- 14 מדינות באירופה התכנסנו לדון בשאלות איך מגינים על הפרטיות, על הביטחון, ועל חיי היומיום של הילדים שלנו בעידן הווירטואלי.

מעצמות הרשת הביאו עמן תמורות רבות ולא ניתן לדמיין את החיים בלעדיהן. אך לצד זאת יש להן גם אחריות, בעיקר על פרטיות המידע שהן אוגרות. זו זכות הציבור לדעת מה אוספים עלינו, איך שומרים על המידע ומה בדיוק נאגר. ״המידע האישי הוא שלנו, ושלנו בלבד, אנו לא אמורים להיאבק על הזכות שלא ימסר לכל המרבה במחיר לצרכים פוליטיים או מסחריים״. כך פתחתי את הכנס. העולם כולו מתמודד עם אותם אתגרים- שילוב כוחות בין הפרלמנטים תאפשר התמודדות מול מעצמות הרשת.

נאום הפתיחה בכנס, לצפייה לחצו על התמונה

ישראל היום

עם יו״ר הפרלמנט הסלובקי אנדריי דנקו והשגריר הישראלי צבי וורפי

להאזנה לראיון עמי ברדיו חיפה לחצו על התמונה

לצפייה בדבריי בתוכנית ׳שש עם׳, לחצו על התמונה

 

שירות לקוחות בפייסבוק- הצעת חוק שיזמתי

כאשר יש לנו תקלה בכבלים אנחנו מתקשרים למוקד שירות הלקוחות, כשיש לנו בעיה עם המקרר אנחנו מתקשרים למוקד של היצרן ואפילו לביטוח לאומי, הגוף הענק והבירוקרטי יש שירות לקוחות עם מענה אנושי. אז מדוע לפייסבוק ולגוגל אין? הצעת חוק שיזמתי תחייב את חברות הענק, הפועלות בישראל ומשרתות מליוני ישראלים, לדאוג גם הם לנציגות אנושית, דוברת עברית, שתוכל לענות לפניות של הלקוחות הישראליים. אין שום סיבה שנדבר אל צ'אט ממוחשב ונאלץ למלא טפסים ארוכים, לעיתים באנגלית. מענה אנושי שמבין, מדבר ו״חי״ עברית זו דרישה בסיסית למדי מכל חברה הפועלת בישראל. פייסבוק וגוגל אינן שונות מבזק, הוט ויס. 

לקריאת הכתבה בווינט לחצו על התמונה

 

עומדת בראש משלחת הכנסת בפרלמנט האירופי

לאחרונה נבחרתי לעמוד בראש משלחת הכנסת ליחסים עם הפרלמנט האירופי. השבוע נפגשתי עם מר עמנואל ז׳ופרה, שגריר וראש משלחת האיחוד האירופי בארץ לפגישת עבודה ראשונה. שוחחנו ארוכות על יחסי מדינת ישראל והאיחוד האירופי, שלא נתפס כגורם אובייקטיבי כלפינו. על הסוגיות המדיניות בטחוניות, הסכם הגרעין עם איראן והחשיבות שהאיחוד האירופי יסייע בבלימת המאמץ האיראני לערער את היציבות באזור באמצעות תמיכה בטרור ואיום על מדינת ישראל.

 

זמן שווה בריאות- הצעת החוק לקיצור תורים

בשלוש השנים האחרונות זמן ההמתנה לבדיקות, ניתוחים ורופאים מומחים הכפיל עצמם ובחלק מהמקומות אפילו שילש. אזרחים רבים ממתינים לבדיקות, וזמן ההמתנה - עולה להם בבריאות. שכן זמן ההמתנה מחמיר את מצב המטופל. חוק בריאות ממלכתי כיום קובע שמטופל זכאי לקבל טיפול ״תוך זמן סביר״. אך להמתין לבדיקת ממוגרפיה חצי שנה, ולניתוח שקדים 3 שנים זה בהחלט לא זמן סביריזמתי הצעת חוק לקיצור תורים לקבלת טיפול רפואי״אני בעד הצעת החוק ואפילו תומך בה״, אמר סגן שר הבריאות ליצמן, אך בפועל בקואליציה הצביעו נגד- נגד הבריאות שלנו! מי שמשלם את המחיר, זה אנחנו, הציבור, בעיקר מהפריפריה והמקומות המרוחקים, שממתין שנים לטיפול רפואי. את הצעת החוק שיזמתי העלתי במסגת יום בו העלנו במליאה סדרת חקיקה של הסיעה- מרפאים מערכת הבריאות.

לצפייה בנאום במליאת הכנסת על הצעת החוק - לחצו על התמונה

 

שבת שלום חברות וחברים יקרים,

שבת שלום חברים וחברות, 

שלכם ולמענכם, 

רויטל


עמוד הפייסבוק שלי: רויטל סויד עו"ד / Revital Swid
טוויטר: swid4@

צוות לשכתי עומד לרשותכם בכל עניין:
אדר הרשקוביץ, יועצת פרלמנטרית: 054-7917156.

עידו בן תורה, יועץ פרלמנטרי: 054-5649890.


להסרה מרשימת התפוצה יש ללחוץ על הקישור בתחתית העמוד.